Očekivanja od fiskalizacije

Prodaja fiskalnih uređaja je krenula. FISKUS je počeo potpisivanje ugovora sa klijentima. To kreću i drugi distributeri. Svari su krenule sa mjesta.

Ovaj put definitivno. Ugovoren je plasman već nekih stotinjak fiskalnih uređaja. Čisto želimo osjetiti puls tržišta.

Nakon nekoliko dana posla počinju se razlikovati prve reakcije tržišta. Svatko u ovom poslu ima svoje interese. Svatko u ovom poslu ima svoja očekivanja.

DRŽAVA očekuje veću naplatu poreza. Nadam se da e ga samo početi pametnije trošiti.

PROIZVOĐAČI. Većina ih još nije uspjela završiti certifikaciju niti jednog uređaja. Ipak, dva proizvođača (TRING d.o.o. i NSC d.o.o.) su uspjeli certificirati uređaje. TRING je stavio proizvode u promet, dok se od NSCa očekuje da to uradi ovih dana. Pored njih očekujemo još 2-3 proizvođača da će uspjeti certificirati svoje uređaje. Cijene uređaja nisu tako visoke kao što su bile na drugim tržištima, što je dobro za porezne obveznike

DISTRIBUTERI Određene firme koje žele biti kratkoročno u ovom poslu očekuju brzu zaradu. Nema je i džabe će čekati. Fiskalni uređaji nisu niti blizu skupi kao što su bili u RSu. Samim time su i zarade od prodaje znatno manje. To sa  druge strane ovaj posao čini sve manje interesantnim za firme željne brze zarade. Primjetno je i lagano odustajanje nekih firmi koje su najavljivale da ulaze u ovaj posao. Oni će nastaviti raditi svoj dosadašnji posao po kojem ih tržite prepoznaje.

SERVISERI. O tome često govorimo. I kod njih argumenti razuma polako počinju nadjačavati euforiju brze zarade. Sada kada su se bolje upoznali sa svim stvarima koje servis fiskalnih uređaja nosi sa sobom, puno su oprezniji oko ulaska u servisiranje. Dobar broj njih ostaje samo u sferi distribucije, to jest lobiranja.

POREZNI OBVEZNICI. Ipak, za mene je pitanje svih pitanja-što od fiskalizacije mogu očekivati firme? Na njih se ovo sve odnosi-čemu se one mogu nadati? Što njih dobro čeka u fiskalizaciji? U stvari što njih uopće čeka u fiskalizaciji?

Porezni obveznici imaju interes da im se sa novim propisima ne usloži poslovanje. Porezni obveznici imaju more propisa. Nemoguće ih je u potpunosti sve stići. Zadnje što im treba jesu novi propisi. Nakon kratkog razgovora većina njih nema većeg otpora fiskalizaciji. Jedan broj ignorira činjenicu fiskalizacije. Ipak, većina ih osjeća zebnju.

Očekivati je da će država zbog novog sigurnog metoda utvrđivanja ostvarenog prometa određene odredbe ukinuti. Na primjer KNJIGE DNEVNIH IZVJEĆA.

KNJIGE DEVNIH IZVJEŠĆA postaju suvišne pored ovolikog broja mehanizama za utvrđivanje ostvarenog prometa. Fiskalni uređaji imaju 4 neovisne takve metode.

Stoga smatram da bi fiskalne uređaje trebalo upotrijebiti za pojednostavljenje posla.

...

Nakon ovoliko vremena provedenog u fiskalizaciji, mišljenje FISKUSA je da se FIRME NE TREBAJU PLAŠITI FISKALIZACIJE. Ova cijela procedura će biti dobro završena. Za 5 mjeseci svi porezni obveznici će imati instalirane fiskalne uređaje.

Važno je samo da to urade sa profesionalnom firmom.

Uradi Više Nego Si Obećao

Koliko često vam se desilo da se vaš pro

Više »
Zašto Vas Novi Klijenti Izbjegavaju?!

Zašto vas klijenti izbjegavaju? Ili po

Više »
ŠILJO PRVI AUTO WEB SHOP U BIH

FISKUS je uspješno instalirao i pustio

Više »

  

FOOTERSEPARATOR

  

  

prijavabtn

  


FISKUS d.o.o. - Kiseljak 71250, Draževići 110 - 030 874-351 - info@fiskus.ba
Davor Bilić - 066 114 514 - Dražen Puškar - 066 988 946